Розкішне життя поліцейського Поповича перевірять контролюючі органи

Чотири квартири в столиці оформлені на батька-пенсіонера, 2 квартири та будинок — на дружині. Також 4 автомобіля (БМВ Х5, БМВ 525, Тойота Хайлендер, Фольцваген Джета), земельні ділянки та паркомісця в Києві. Такі статки мають родичі головного оперуповноваженого Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України — вихідця з села Шестовиця на Чернігівщині Володимира Поповича, передає інтернет-видання "ЧЕ-line".

Розслідування журналістів «Стопкорупції» показало, що різке збагачення оточення правоохоронця ймовірно пов‘язане саме з його діяльністю. Адже такі дорогі придбання родичі пояснюють виграшем в лотерею.

Репортаж викликав неабиякий суспільний резонанс. В коментарях люди закликали антикорупційні органи розібратися з ситуацією та провести розслідування відносно ймовірних посадових зловживань поліцейського.

Громадська організація «Комітет народного контролю в Чернігівській області» написала заяви про злочин до ряду інстанцій, в тому числі до Державного бюро розслідувань та НАЗК щодо перевірки інформації озвученої в репортажі.

Більш того у заяві говориться про нові факти, щодо нерухомості родичів Володимира Поповича.

«Користуючись інформацією з відкритих джерел ми проаналізували реєстр майнових прав дружини поліцейського і виявили там додаткові факти непомірних збагачень родини Володимира Поповича. Зокрема, дружина володіє автомобілем Тойота Хайлендер, має у власності 2 квартири у Вишгороді та Кривому Розі, а також заміський будинок у селі Пірнове Вишгородського району, за 20 кілометрів від столиці», — зазначили в заяві.

Дане село розташоване на березі річки Десна. Вартість нерухомості тут стартує зі 100 тисяч доларів. Маєток Поповичів має 126 квадратних метрів і побудований в безпосередній близькості до водойми. Ринкова вартість такої нерухомості оцінюється в 200 тисяч доларів.

Раніше з розслідування «Стопкорупції» стало відомо, що батько Володимира Поповича — пенсіонер з Шестовиці Михайло Попович володіє чотирма квартирами в елітних ЖК Києва, які з’явилися за час повномасштабного вторгнення. Також у його власності автомобілі БМВ Х5, БМВ 525 та Фольцваген Джета. Такі доходи він пояснив виграшем в лотерею. Дружина Поповича Ірина Олександрівна, окрім маєтку під Києвом, має ще дві квартири — в Кривому Розі та Вишгороді. А також новенький позашляховик Тойота Хайлендер. Готівкою, згідно декларації, Поповичі зберігають на двох понад 70 тисяч доларів.

При усіх цих статках поліцейський стоїть в черзі на отримання житла в Києві, адже офіційно прописаний в столичному гуртожитку. Раніше журналісти намагалися знайти чоловіка за місцем реєстрації, втім місцеві жителі розповіли, що такого сусіда не знають. Натомість, дружина Поповича підтвердила, що вони з чоловіком наразі проживають в новому ЖК в місті Ірпінь під Києвом.

Володимир Попович оточив своїх рідних дороговартісними покупками. Загальна вартість наявного рухомого і нерухомого майна вірогідно складає понад 25 мільйонів гривень! І це лише офіційні дані з декларацій та реєстрів родичів поліцейського.

«Дана інформація підриває авторитет та довіру суспільства до Національної поліції України, зокрема Департаменту стратегічних розслідувань. У зв’язку з суспільним резонансом, який викликаний даною інформацією просимо провести неупереджене розслідування статків та діяльності Головного оперуповноваженого Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Володимира Поповича, зокрема на порушення статті 368-2 ККУ та статті 364 ККУ», — написали у заяві Громадської організації «Комітет народного контролю в Чернігівській області».

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости