Росіяне обстріляли центральну частину Херсона: жахливі наслідки

Близько години тому російська армія з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла центральну частину Херсона.

Про це повідомляє Херсонська міська рада.

"Наразі відомо про двох поранених - жінку 49 років і 36-річного чоловіка. Вони ушпиталені. Інформація уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Херсонська обласна прокуратура уточнила, що є загиблий. Пошкоджено приватні будинки та вибуховою хвилею вибиті вікна у навчальному закладі.

"Внаслідок обстрілу загинув чоловік 39- ти років, який перебував на вулиці. Також до лікарні доставили двох поранених. 49-річну жінку з легкими травмами та 36-річного чоловіка із травмами середньої тяжкості", - йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів та звичаїв війни, що поєднано із умисним вбивством(ч. 2 ст. 438 КК України).

Також ми писали, що сьогодні, 17 лютого, під час повітряної тривоги, пролунав вибух у Запорізькому районі Запорізької області. Вибух пролунав поблизу села Наталівка. Попередньо - є влучання по обʼєкту інфраструктури на околиці Запоріжжя.

Українцям під час оголошення повітряної тривоги важливо пам'ятати про правило двох стін. Це правило описує безпечне приміщення в будинку, де можна сховатися від вистрілів та вибухів. Між людиною та вулицею повинно бути як мінімум дві стіни, а найкраще ще більше.

Перша стіна вбирає силу вибуху - вікно може розбитися або вся стіна може обвалитися. Друга стіна приймає на себе осколки. Отже, найбезпечніше місце в будинку - це кімната за двома стінами від вулиці без вікон. Це може бути коридор, передпокій або ванна, якщо вона знаходиться всередині квартири. А найнебезпечніші кімнати - бічні.

Монолітно-каркасні будинки мають міцні стіни і багато арматури, в них можна сховатися на сходовій клітині або в під'їзді. Панельні будинки менш стійкі.

Якщо повітряна тривога застала на вулиці, то необхідно швидко пройти до найближчого укриття (підземний перехід, станція метро, паркінг або бомбосховище); триматися якомога далі від споруд стратегічного значення або об'єктів критичної інфраструктури.

Для безпеки важливо встановити мобільний додаток "Повітряна тривога", щоб миттєво отримувати повідомлення про повітряну тривогу в обраному місті чи області України від системи цивільного захисту.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости