Українцям будуть повторно вручати повістки - причини

Проходження чоловіком військово-лікарської комісії не гарантує автоматичного звільнення від подальшого отримання повістки, і певні військовозобов'язані можуть бути викликані на службу повторно.

Про це йдеться в матеріалі видання NV.

Згідно зі звітами, уповноважені співробітники військкомату щодня здійснюють патрулювання з метою вручення повісток. Спочатку вони проводять перевірку наявності особи на військовому обліку, а потім встановлюють, чи є в неї відстрочки або бронювання. У разі необхідності уточнення облікових даних ТЦК може видати особі повторну повістку.

Так, якщо військово-лікарська комісія визначила чоловіка як непридатного або обмежено придатного до мобілізації, і його не призвали на службу, представники територіальної військової комендатури можуть знову вручити йому повістку на вулиці.

Згідно з Постановою уряду №1487, необхідно оновлювати облікові дані протягом семи днів після будь-яких змін, але не рідше ніж один раз на п'ять років. Рішення військово-лікарської комісії про стан здоров'я дійсне протягом року. Крім того, певні види відстрочки надаються на певний термін, наприклад, для навчання — на рік, після чого потрібно надати нову довідку. Бронювання працівників діє шість місяців або доти, доки існують підстави для його заснування.

Коли повістки можуть вручати повторно:

Нагадаємо, для перемоги над російськими загарбниками Україні потрібна мобілізація. За два роки повномасштабної війни проти нашої держави армія РФ стала фаховою.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости