У Польщі розкрили та висипали три українські зерновози

У Польщі зловмисники пошкодили українську сільськогосподарську продукцію. Вони розкрили три зерновози та висипали їхній вміст. Про це заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у Twitter.


"Сьогодні вранці на залізничній станції Дорохуськ (Польща) невідомі пошкодили українську сільськогосподарську продукцію. Було розкрито три зерновози з ріпаком", - йдеться у повідомленні.

Це був транзитний вантаж, що прямував до Німеччини (Гамбург).

"Скажу лише, що безкарні злочини завжди повертаються. Чи то військова агресія, чи зіпсоване зерно. Злочинці мають бути покарані, щоб в інших не було спокуси повторити їх", - заявив він.

"Укрзалізниця" повідомила, що готує відповідне звернення щодо інциденту до правоохоронних органів Польщі.

Нагадаємо, польські аграрії блокують пункти пропуску на кордоні з Україною.

Президент України Володимир Зеленський виступив із пропозицією президенту Польщі Анджею Дуді та прем'єр-міністру Дональду Туску провести зустрічі на державному кордоні, який заблокували польські фермери. Зеленський пояснив свою ідею бажанням розв'язати проблему.

Раніше повідомлялося, що у 2023 році російські загарбники зібрали та вивезли з тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей 4,8 млн тонн українського зерна. Центр національного спротиву зауважує, що ніхто з дотичних до крадіжки українського зерна не уникне відповідальності та є законною ціллю для Руху Опору. Повідомляйте про зрадників до чат-бота. Анонімність гарантована.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости