Україна може перемогти у війні, але є умови: Білий дім

Радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван у зверненні до Конгресу зазначив, що Україна ще може перемогти у розв'язаній Росією злочинній війні, однак для цього необхідна стала і потужна підтримка партнерів.

«Звичайно, Україна може перемогти. Звичайно, Україна вже досягла успіху у військовому плані в одній з найголовніших цілей, яку вона ставила перед собою - не дати країні потрапити до рук Росії», - зазначив Салліван.

Радник Байдена підкреслив, що Україна і надалі здатна досягати успіхів у війні за умови наявності відповідних інструментів.

«Саме тому Сполученим Штатам необхідно надати пакет допомоги, який пройшов масове двопартійне голосування в Сенаті - Палата представників повинна зробити крок вперед і прийняти його», - наголосив Салліван.

Радник Байдена також зазначив, що США в курсі проблем українських військових, які виникають через дефіцит озброєнь, спричинений затримками поставок з боку західних партнерів.

«Але, зрештою, Україна все ще має потенціал, якщо ми надамо їй інструменти та ресурси, необхідні для перемоги у цій війні», - підкреслив Салліван.

За словами президента Володимира Зеленського, передача буквально десяти ЗРК Patriot від західних партнерів могла б кардинально вплинути на ситуацію у розв’язаній Росією війні.

Глава держави наголосив, що якби Україна отримала б у найближчі місяці десять систем Patriot для ключових індустріальних центрів і якби ці системи наша країна могла б застосувати ближче до фронту, ворог "відступив би".

«Ми зламали б їхню оборону і пішли вперед. Десять Patriot - це кардинально змінило б ситуацію», - вважає Володимир Зеленський.

Нагадаємо, станом на ранок 26 лютого втрати російських військ та їхніх найманців в Україні становлять близько 410 700. Упродовж минулої доби українські захисники знешкодили щонайменше 880 російських окупантів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости