Відправлення західних військ в Україну: в Офісі Президента відреагували

Президент Франції Емануель Макрон заявив, що не виключено, що Північноатлантичний союз (НАТО) введе війська для допомоги Україні. Однак поки що консенсус щодо цього питання відсутній. Також можливість відправки військових в Україну не відкинув і прем'єр Франції Габріель Атталь.

Тим часом Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що північноатлантичний альянс не планує відправляти бойові війська в Україну на тлі повідомлень про те, що деякі західні країни розглядають можливість введення військ у країну.

Як пише Ruters, в Офісі президента України вітають обговорення Заходом щодо відправки своїх військ в Україну. Радник голови ОП Михайло Подоляк зазначив, що це вказує на усвідомлення ризиків щодо агресії РФ.

"Це свідчить, по-перше, про абсолютне усвідомлення ризиків, які становить для Європи мілітаристська, агресивна Росія", - заявив Подоляк у письмовому коментарі до заяви Макрона.

За словами радника, відкриття дискусії про можливість прямої підтримки України збройними силами слід розглядати як бажання розставити правильні акценти, більш чітко висвітлити ризики.Він також зазначив, що на даному етапі важливо прискорити поставки військової техніки в Україну.

Раніше повідомлялося, що Європейський парламент схвалив створення фонду допомоги для України та передачу 50 млрд євро протягом чотирьох років.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости