Білий дім прокоментував заяви Макрона щодо відправки військ в Україну

У Білому домі заявили, що Сполучені Штати Америки не відправлятимуть своїх солдатів для участі в бойових діях на території України.

Про це представник Ради національної безпеки Едрієнн Вотсон заявила виданню Le Monde, а також цю інформацію підтвердив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу.

Як зазначається, у Білому домі відреагували на заяви президента Франції Еммануеля Макрона, який не виключив відповідну можливість у довгостроковій перспективі.

«Президент Байден ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати не будуть посилати війська воювати в Україну», - йдеться у заяві Вотсон.

Як додала представниця адміністраціїї президента США, Байден вважає, що перемога вимагає військової допомоги, яка наразі заблокована Конгресом.

При цьому, у Держдепі також відповіли на заяву президента Франції, який не виключив участі наземних військ європейських країн у війні в Україні.

«Президент Байден чітко наголосив, ще за понад два роки до вторгнення Росії в Україну, що він не надсилатиме американських солдатів воювати в Україні», - зауважив представник Держдепу.

Нагадаємо, у ніч проти середи, 28 лютого, Сили оборони і зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил знищили усі 10 ударних БПЛА Shahed, якими Росія атакувала Україну із району Приморсько-Ахтарська.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости