Мобілізація в Україні: Комітет Ради схвалив звільнення низки категорій осіб від призову

Комітет ВР схвалив звільнення від мобілізації одиноких батьків та родичів інвалідів І-ІІ групи. Про це в коментарі «Укрінформу» повідомив нардеп від «Голосу» Роман Костенко.

Секретар комітету з питань нацбезпеки заявив, що комітет ВР схвалив звільнення від призову щодо мобілізації таких категорій громадян:

▪️жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє та більше дітей віком до 18 років;

▪️жінки та чоловіки, які самі виховують дитину (другий батько помер; позбавлений батьківських прав).

▪️члени сім'ї осіб з інвалідністю І та ІІ групи.

Окремим блоком члени комітету розглянули і підтримали надання права засудженим особам, які звільнені від відбування покарання з випробуванням, за бажанням бути призваними на військову службу за призовом під час мобілізації.

"Ви маємо опрацювати більше чотирьох тисяч правок. Для зручності всі вони розподілені на 16 блоків, які висвітлюють концептуальні речі. Але хочу підкреслити, що ми визначаємо загальне бачення членів комітету щодо того чи іншого питання. Потім будемо розглядати самі правки", - зазначив Роман Костенко.

В Україні призов військовозобов'язаних чоловіків на військову службу не зупиняється. Для перемоги над російськими загарбниками Україні потрібна мобілізація. За два роки повномасштабної війни проти нашої держави армія РФ стала фаховою.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости