Росіяни цілеспрямовано вдарили по житловому будинку в Одесі, - генпрокурор

Сьогодні вся Україна та мир спостерігають за трагедією, яка сталася у Одесі через російських терористів. Один із ворожих дронів під час маневрів серед житлових кварталів міста влучив у 9-поверховий будинок спального району. Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована. В Одесі та області оголосили траур за загиблими. Зараз відомо про п'ять жертв. Під завалами дев'ятиповерхівки, яку атакували окупанти, можуть перебувати 10-12 людей.

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив, що російські військові цілеспрямовано вдарили саме по житловому будинку в Одесі. Поруч не було жодних воєнних об'єктів.

"Це не просто обстріли, це політика, спрямована на терор і знищення українців. Це атака на житловий будинок. Цей будинок не знаходиться поруч з жодним воєнним об'єктом або об'єктом подвійного призначення. Цей будинок знаходиться в зоні щільної забудови", - йдеться у заяві.

Він пояснив, що Україна розуміє, що така політика, якої дотримуються військові РФ, починається саме в Кремлі.

"Злочинні накази віддаються саме з Кремля", - наголосив генпрокурор.

Генеральний прокурор підкреслив: "Ми, як органи прокуратури, органи правопорядку спільно з нашими партнерами з Міжнародного кримінальному суді та інших країн, які проводять власні розслідування, робимо все можливе аби кожен, хто винен в загибелі українців, в тортурах та зґвалтуванні, кожен був притягнутий до відповідальності".

"Україні потрібна додаткова зброя і засоби ППО. Адже ми повинні не лише розслідувати такі воєнні злочини. Ми маємо припинити ці злочини. Для цього нам потрібна підтримка світу", - підсумував Костін.

Раніше повідомлялося, що в Одесі з під-завалів будинку рятувальники дістали тіло дитини.

Нагадаємо, за добу росіяни обстріляли рекордну кількість населених пунктів України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости