Росіяни пропонують українцям гроші за участь в псевдовиборах в окупації

На тимчасово захоплених територіях представники російських окупаційних адміністрацій пропонують пенсіонерам п’ять тисяч рублів (близько двох тисяч гривень) за участь у так званих «виборах президента РФ».

Росіяни обходять будинки похилих людей і обіцяють їм таку «гуманітарну допомогу» за заповнення виборчого бюлетеня, повідомили у Центрі національного спротиву. Зазначається, що гроші видають навіть без наявності російського громадянства.

У такий спосіб загарбники прагнуть підвищити явку на псевдовиборах.

«Росіяни вважають, що так зможуть легалізувати окупацію. Проте «вибори» та окупація не будуть визнані світовою спільною, які б дії не вчиняли кремлівські посадовці», – підкреслили у Центрі.

Центр національного спротиву закликав українців повідомляти про учасників так званих «виборчих дільниць» та інших хто допомагає Росії проводити фейкові вибори на тимчасово окупованих територіях. Там наголошують, що кожен колаборант після деокупації понесе відповідальність за свої дії.

Нагадаємо, українські військові з третьої окремої штурмової бригади протягом останніх декількох днів знищили низку техніки росіян, серед якої танки, броньована техніка та бойові автівки.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости