Землетрус стався в Україні: що відомо?

У районі міста Надвірна Івано-Франківської області зафіксований землетрус магнітудою 1,7 за шкалою Ріхтера. Це сталося вчора, 4 березня о 15:05, повідомляє Головний центр спеціального контролю.

Згідно з повідомленням, джерело землетрусу знаходиться на глибині 7 км.
За класифікацією землетрус відноситься до "невідчутних". Інтенсивність коливань лежить нижче межі чутливості людей, струси землі виявляються і реєструються тільки сейсмографами.

Зазначимо, що останній землетрус з цього району був 6 лютого 2024 року магнітудою 2,4. Невеликі землетруси періодично фіксуються в Україні в районі Карпат.

Нагадаємо, вчора також землетрус стався в Алмати. Магнітуда у місті становила 5,3. Епіцентр знаходився за 30-40 км від Алмати. Через землетрус у школах та коледжах скасували заняття. Цей землетрус став одним із найсильніших в Алмати з початку 2024 року та 30-м за рахунком цього року. Його також відчули мешканці кількох міст Киргизстану.

Також ми писали, що на території Полтавської області України стався землетрус. Місцеві жителі, які мешкають на верхніх поверхах будинків, могли його відчути на собі коливання.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости