Російський агент намагався підірвати пошту у Запоріжжі

В Запоріжжі правоохоронці затримали російського агента, який намагався підірвати одне з місцевих поштових відділень, повідомляє пресслужбу СБУ.

У відомстві зазначають, що у результаті багатоетапної спецоперації затримано агента воєнної розвідки РФ, який намагався підірвати місцеве відділення пошти.

Правоохоронці розповіли, що чоловік у своєму помешканні виготовив саморобний вибуховий пристрій з дистанційним керуванням. Інструкцію для виготовлення вибухівки він отримав від російської спецслужби. Готовий пристрій зрадник сховав у коробках з-під фруктів, щоб потім відправити їх до вантажного відділення одного з поштових операторів.

Після отримання повідомлення про доставку "замовлення" на пошту фігурант мав привести вибухівку в дію за допомогою телефонного дзвінка.

За наявними даними, окупанти сподівались, що підрив установи призведе до численних жертв серед цивільного населення та поширить панічні настрої у прифронтовому місті. Але фігуранта викрили на етапі підготовки теракту.

Крім того, додатковим завданням російського агента було виявлення місць масового зосередження особового складу і техніки ЗСУ. Отриману інформацію він мав передати агресору для підготовки диверсій проти Сил оборони або здійснення повітряних ударів.

У разі вчинення підриву та виконання інших ворожих завдань окупанти обіцяли своєму агенту грошову "винагороду".

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили російському агенту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що у Запоріжжі будуть значно посилені заходи безпеки, включаючи перевірки документів місцевих жителів. Особливу увагу буде надано до переселенців.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости