Удар по глобальному інтернету: у Червоному морі перерізали кабелі

У Червоному морі перерізали три кабелі, які забезпечували глобальний інтернет і комунікації, повідомляє Sky News.

Пошкодження торкнулися 25% трафіку, що проходить через Червоне море лініями, які забезпечують передачу даних в Африку, Азію і на Близький Схід. До них належать Азія-Африка-Європа 1, шлюз Європа-Індія, Seacom і TGN-Gulf, повідомляє гонконгська компанія HGC Global Communications.

Хусити заперечують, що саботували прокладання кабелів за маршрутом, який називають найважливішим для передачі даних з Азії до Європи. При цьому вони звинуватили в інциденті військові операції Великої Британії та США, не надавши доказів.

Компанія Seacom, що обслуговує Джібуті, заявила, що "початкове тестування показало, що зачеплений сегмент перебуває в межах морської юрисдикції Ємену в південній частині Червоного моря".

Компанія заявила, що перенаправляє трафік, який їй вдалося змінити, хоча деякі послуги не працюють.

Компанія Tata Communications, що входить до складу індійського конгломерату і володіє лінією Seacom-TGN-Gulf, заявила, що після вимкнення лінії вона "негайно почала вживати відповідних заходів для виправлення ситуації".

Раніше повідомлялося, що російські окупанти атакують українські ЗМІ, щоб просувати свою пропаганду.

Крім того, українцям у Національній поліції розповіли як забезпечити максимальний захист своїх акаунтів та особистої інформації, яку вони містять.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости