«М’ясні» штурми Бахмута: група бойовиків отримала 15 років тюрми

15 років тюрми отримала група бойовиків, які брали участь у «м’ясних» штурмах Бахмута, інформує СБУ.

"Завдяки доказовій базі реальні терміни ув’язнення отримали ще п’ять зрадників, які воювали проти Сил оборони на Донеччині. Українські захисники взяли їх у полон під час запеклих боїв під Бахмутом у липні та грудні 2023 року. За матеріалами СБУ суд призначив бойовикам 15 років тюрми", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що засудженими є мешканці з тимчасово захопленої частини території Луганщини, які на початку повномасштабного вторгнення рф добровільно вступили до російського війська. Одного з них зарахували до складу окупаційного батальйону «Шторм», який був сформований для «м’ясних» атак на позиції ЗСУ в районі селища Курдюмівка. До цього зловмисник брав участь у захопленні Попасної.

За даними військової контррозвідки СБУ, інші четверо бойовиків «мобілізувалися» до 123-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил Росії.

На посадах стрільців та радіотелефоністів вони штурмували оборонні позиції українських військ у районі селища Спірне Бахмутського району.

Також зловмисники будували фортифікаційні споруди та чергували на російських блокпостах у тимчасово окупованих районах області.

Крім того, у ході розслідування встановлено, що один із бойовиків ще у 2015 році був артилеристом у складі терористичного угруповання «ЛНР» та обстрілював сили АТО під Дебальцевим.

Наразі суд визнав зрадників винними за трьома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ⁠чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
▪️ ⁠ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації);
▪️ ⁠ч. 2 ст. 260 (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

Розслідування проводили співробітники СБУ у Львівській, Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру священнослужителю на Черкащині, який героїзував окупантів.

Крім того, ми писали, як російський агент намагався підірвати пошту у Запоріжжі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости