Росіяни поширюють фейк про “два полки НАТО” в Україні

Російська пропаганда поширює фейк про те, що президент Франції Макрон нібито робить войовничі заяви про присутність двох полків НАТО в Україні та готовність й надалі вводити війська.

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, насправді пропагандисти вкотре маніпулюють словами європейських політиків – те, що озвучив Еммануель Макрон, було лише ідеєю та думкою, а не остаточним рішенням. Генсек НАТО Єнс Столтенберг та інші країни-члени блоку офіційно заперечили такі наміри.

Окрім того, уряд України офіційно не звертався до партнерів з проханням залучення особового складу їхніх збройних сил для відсічі агресії.

Так, іноземні громадяни допомагають Україні чинити опір, але винятково як добровольці: як бійці (Іноземний легіон) або інструктори (Trident Defense Initiative). Проте вони не представляють Альянс на теренах України.

Як «доказ» нібито прямої участі Альянсу в цій війні, пропаганда поширила фейк про нібито загибель 60 «французьких найманців» 16 січня 2024 року в Харкові. Але цю брехню спростувало французьке МЗС.

Нагадаємо, новий звіт від литовських спецслужб викрив плани, доповівши, що завдяки високим цінам на нафту, вигадливому обходу санкцій та державним інвестиціям, Росія має змогу продовжувати своє вторгення в Україну ще як мінімум пару років.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости