Тупикова ситуація: яку тактику застосовують ЗСУ, щоб зупинити просування РФ

Збройним силам України зараз доводиться економити артилерійські боєприпаси через брак допомоги від Заходу. ЗСУ вдається до нової тактики.

Про це пише німецьке видання Spiegel.

За словами журналістів, офіцери ЗСУ, з якими вони поспілкувалися, зійшлися на думці, що Силам оборони не вистачає снарядів, техніки та особового складу.

Також, за словами неназваних командирів, інтенсивні бої відбуваються не по всій лінії фронту. Якщо є більш "гарячі" ділянки, а є ті, про які мало говорять у ЗМІ, оскільки там відбуваються бої низької інтенсивності. На найважливіших ділянках (біля Бахмута, Авдіївки або в Запорізькій області) обидві сторони закріпилися на своїх позиціях. Прорив фронту там малоймовірний.

З іншого боку, як сказано в матеріалі, на північному сході Вугледара або в Харківській області бої менш інтенсивні. Цим ділянкам приділяється не так багато уваги, а тому в українських військ там гірше оснащення і гостріше відчувається нестача боєприпасів. Ба більше, іноді боєприпаси зовсім закінчуються.

"Ми не зможемо так довго протриматися", — сказав неназваний командир артилерії ЗСУ під Вугледаром.

У матеріалі йдеться, що загалом українські військові вважають повний крах на фронті малоймовірним. Вони більше сходяться на думці, що настала тупикова ситуація. Сили оборони України не домагаються великого прогресу, однак і росіяни не можуть витіснити їх із позицій. В окупантів вийшло домогтися дуже обмеженого успіху.

Як розповів військовий експерт Марк Канчіан із Центру стратегічних і міжнародних досліджень, українським військам доводиться нелегко, поки росіяни наступають по всьому фронту.

Однак джерело в українських спецслужбах сказало журналістам, що ситуація на фронті складна, але контрольована. Зараз ЗСУ проводять стратегію активної оборони. Вони намагаються зупинити атаки окупантів, а потім завдавати ударів у відповідь. Щоправда, великих контрнаступів не було давно.

Нагадаємо, внаслідок російського обстрілу Нікопольського району Дніпропетровської області було поранено 3 людей, пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури, понад 1 700 сімей залишилися без електрики.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости