Повістка прийшла поштою чи СМС: українцям пояснили, чи це законно

Військовозобов’язані чоловіки в Україні продовжують отримувати повістки під час воєнного стану та загальної мобілізації. Однак не завжди повідомлення вручають прямо в руки. Його можуть кинути в поштову скриньку або відправити СМС. Кожному важливо знати, чи є законні такі способи вручення.

Так, Юрист Костянтин Гритчин детально пояснив, чи можуть вручити повістку військовозобов’язаному поштою або запросити його до військкомату по телефону. За його словами, такі способи не є правильними.

Юрист підкреслив, що повістка має бути вручена військовозобов’язаною особисто або уповноваженими особами, має бути складений акт про відмову від отримання повістки з підписами уповноважених осіб та свідків.

"Така повістка (залишена у поштовій скриньці (дверях), виклик по телефону, вручення через родичів) не вручена і правомірна, а тому не породжує юридичних наслідків і відповідальності, тому явка за такою повісткою необов’язкова", — сказав Гритчин.

Також він додав, що особа не зобов’язана з’являтися у військкомат (ТЦК СП), доки їй не буде належним чином вручено повістку. Однак це не стосується військового обліку, оскільки громадяни мають обов’язок надавати інформацію про зміну особистих даних.

Зазначимо, що в Україні до 13 травня триватиме мобілізація, після чого її швидше за все продовжать ще на три місяці. Стало відомо, кому з чоловіків повторно видаватимуть повістки.

Нагадаємо, в Україні починають працювати рекрутингові центри в ЗСУ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости