Окупанти намагаються посилити темпи наступу на сході України

Українські військові тримають оборону та ведуть позиційні бої з ворогом по всій лінії фронту. Під час таких боїв 14 березня окупантам вдалось просунутись далі на північному заході від Авдіївки та на заході Запорізької області.

Оновлені дані публікують фахівці Інституту вивчення війни (ISW).

Луганська область

14 березня тривали позиційні бойові дії вздовж всієї лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, проте змін лінії фронту не було.

Повідомляли про бої:

Український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська відновили наступ на лівому (північному) березі річки Сіверський Донець, у районі Серебрянського лісу та в напрямку Григорівки (південний захід від Кремінної).

Донецька область

Під Бахмутом в цей день тривали позиційні бої, однак підтверджених змін фронту не було.

Позиційні бої були на таких напрямках:

Російські війська нещодавно просунулися далі в Бердичі (на північний захід від Авдіївки) під час позиційних боїв на захід від Авдіївки 14 березня.

ISW посилається на геолокаційні кадри 13 і 14 березня, які показують просування російських військ.

Бої тривали на таких напрямках:

Російський мілблогер стверджував, що українські сили утримують позиції в Невельському, попри заяву Міноборони Росії про захоплення всього населеного пункту.

Вчора в районі кордону Донецько-Запорізької області тривали наступні позиційні бої:

Речник Таврійського угруповання військ України Дмитро Лиховій зауважив, що вранці 14 березня окупанти активізували наступальні дії в Донецькій і Запорізькій областях. Лиховій зазначив, що станом на 08:00 за місцевим часом 14 березня російські та українські війська брали участь у 13 одночасних бойових діях: 12 з них були у Донецькій, а 1 - у Запорізькій областях.

Нагадаємо, кількість жертв внаслідок нічної атаки дронів у Вінницькій області зросла. У лікарні померла одна з постраждалих.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости