Харків після удару: світла немає, вода за графіком

Сьогодні, 22 березня, внаслідок масованої російської атаки, практично повністю знеструмлено Харків, воду подають за графіком. Ця атака росіян по енергетичній системі України стала наймасштабнішою за весь час війни. Є пошкодження у багатьох регіонах. Особливо, на жаль, дісталося місту Харків, бо масштаб пошкоджень більший тут, ніж в інших регіонах.

Спеціалісти працюють над швидким планом відновлення енергопостачання для міста.

Вибухи у Харкові лунали з 04:30. Відразу з'явилися повідомлення про удари по інфраструктурі, внаслідок чого зникла електрика. На місцях прильотів виникли пожежі. Станом на ранок було відомо про не менше 15 ударів, місто практично повністю знеструмлено з 05:00. Крім того, повідомлялося про перебої з водо- та теплопостачанням.

"Через знеструмлення насосних підстанцій у місті спостерігаються проблеми з водопостачанням. Також на маршрути не вийде електротранспорт - перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту", - зазначив мер Ігор Терехов.

Він повідомив, що на критичній інфраструктурі міста залучені альтернативні джерела живлення, в результаті чого у будинках харківʼян потроху починає зʼявлятися вода. Крім цього, 40 тисяч абонентів міста забезпечені теплом завдяки роботі модульних котелень.

Також по всьому місту відкриті й працюють пункти видачі безоплатних гарячих обідів і «пункти незламності», в яких них є все необхідне для комфортного перебування дітей і дорослих. Станом на 12 годину дня останніми скористалися 2917 людей.

Через масовану ракетну атаку метрополітен зранку працює виключно як укриття.

Внаслідок обстрілів знеструмлено кілька ділянок залізниці. Задіяні резервні схеми живлення та тепловози, всі потяги продовжують рух. Зокрема, на Харківському вузлі рух усіх поїздів, включаючи швидкісні Hyundai, здійснюватиметься тепловозною тягою.

Світлофори не працюють, на дороги вийшли регулювальники.

Харківський водоканал подає воду на зниженому тиску за графіком через необхідність відновлення енергетичної інфраструктури.

За даними профільного сервісу NetBlocks, у Харківській області та прилеглих регіонах спостерігаються серйозні проблеми з доступом до інтернету.

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синегубов, через перебої зі світлом повідомлення про повітряні тривоги здійснюватимуться через звукове сполучення на мобільні телефони.

Зазначимо, сьогодні, 22 березня, Росія завдала наймасштабнішого удару по українській енергетиці повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За даними міністра, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости