Перша десятка українських пілотів завершила базову програму навчання на F-16 у Великій Британії

Пресслужба британського уряду повідомляє, що перші 10 українських пілотів успішно завершили базове навчання на винищувачах F-16 у Великій Британії.

"Десять пілотів пройшли у Великій Британії базову льотну, наземну і мовну підготовку й одного чудового дня стануть першою лінією оборони, захищаючи небо України від путінських військ", - йдеться в повідомленні.

За словами представників уряду, ці пілоти стануть першими лініями оборони в захисті неба України від потенційних загроз.

Під час навчання у Великій Британії українські льотчики отримали комплексне навчання від досвідчених інструкторів ВПС Британії.

В рамках підготовки пілоти навчалися навичкам управління літаком, польотам за приладами літака, низькорівневій навігації та пілотуванню в складі розширеного строю.

Зараз ця група пілотів переходить до поглибленої льотної підготовки, яка буде проводитися військово-повітряними силами Франції.

«Я хотів би привітати цих відважних пілотів із завершенням початкової підготовки тут, у Великій Британії. Завдяки всесвітньо відомим навичкам RAF, ці пілоти отримали найкращу підготовку і тепер на крок ближчі до того, щоб долучитися до боротьби проти незаконного вторгнення Путіна», - сказав міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Раніше повідомлялося, що українські захисники зупинили масований штурм російських окупантів. Зокрема, вдалося знищити склад та техніку ворога.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости