Українців попередили, де можливі відключення світла за графіками

У Харкові та області можуть ввести відключення світла за графіками для стабілізації ситуації після обстрілів. Жителів просять підготуватися. Про це попереджає голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у Telegram.


Руйнування внаслідок ворожої атаки 22 березня дуже серйозні. У деяких частинах Харкова повернули світло, але роботи тривають. Незабаром планується вийти на пік потужностей.

"Варто завчасно підготуватись до можливого повторного зникнення світла: заряджені павербанки, необхідні для вас запаси питної та технічної води, їжі", - попередив Олег Синєгубов.

Енергетики закликають жителів Харківської області знизити навантаження на енергомережу: не користуватися одночасно потужними електричними пристроями, за можливості вмикати прилади не в пікові години.

Голова Харківської ОВА підкреслив, що можливі й тимчасові планові відключення з технічних причин, щоб приєднати якомога більше споживачів.

Раніше повідомлялося, що після масштабної атаки у Дніпрі спостерігаються проблеми зі світлом, є перебої з постачанням води.

Крім того, через пошкодження енергооб'єктів за розпорядженням "Укренерго" в Одесі та області запроваджено стабілізаційні відключення електроенергії. Графіки доступні на сайті ДТЕК.

Нагадаємо, Росія завдала наймасштабнішого удару по українській енергетиці повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За даними міністра, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости