OSINT підтвердив втрату росіянами 15 тисяч одиниць техніки на війні в Україні

Російські військові за час повномасштабного вторгнення в Україну з 24 лютого 2022 року сумарно втратили 15 тисяч одиниць бойової техніки. Саме таку кількість втрат російської армії зафіксували незалежні дослідники, які займаються підрахунком знищеної у війні техніки з обох сторін.

Дані опублікував незалежний OSINT-проєкт Oryx. Зазначається, що це втрати, які підтверджені відеозаписами або фотоматеріалами; бездоказові знищення техніки в списку проєкту не фіксуються.

"До цього списку входять лише знищені транспортні засоби та техніка, про які є фото- чи відеозаписи. Тому кількість знищеної техніки значно перевищує зафіксовану тут", – сказано у попередженні.

Згідно з даними проєкту, станом на 24 березня 2024 року російські терористи втратили в Україні 15035 одиниць військової техніки. З них 10588 одиниць було знищено, 689 пошкоджено, 821 покинуто та 2937 захоплено. Зокрема, наводяться наступні цифри втрат:

Нагадаємо, атака росіян зосереджувалась на Одеській та Миколаївській областях. Перед ударом дронів ворог випустив радіолокаційну ракету. Так росіяни намагалися знешкодити спроможність ППО.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости