"Кишенькові судді Кремля" заочно заарештували" голову СБУ: що відомо?

Басманний суд Москви звинуватив голову Служби безпеки України Василя Малюка у "закликах до теракту" та заочно "відправив під варту". Про це пишуть росЗМІ.

У Москві звинувачують Малюка за пунктом "б" частини 3 статті 205 КК РФ (Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму).

"Постановою Басманного районного суду міста Москви Малюку Василю Васильовичу обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на строк 2 місяці", - повідомила прес-служба суду.

При цьому рахувати термін у Росії хочуть з моменту екстрадиції Малюка в країну-агресорку або його затримання на території РФ.

Попередньо йдеться "про організацію вибуху вантажівки на Кримському мосту у 2022 році".

Як пише РБК-Україна, Василь Малюк вже встиг відреагувати на дане "рішення" судочинства країни-агресорки. Віг зазначив, що "рішення про арешт від кишенькових суддів" Кремля не варте жодної уваги.

"Мене, як і всіх українців, цікавить лише один суд - на їх господарем Путлєром. Робимо все, від нас залежне, аби побачити цього військового злочинця на лаві суду Гааги якомога скоріше", - наголосив він.

Зазначимо, що у ГУР вважають, що Кримський міст залишається законною військовою метою ЗСУ, тому там трапляються вибухи. Один із них стався 8 жовтня 2022 року. Тоді, окрім вибуху, трапилася й потужна пожежа. Другий вибух на Керченському мосту пролунав влітку 2023 року.

Після першого разу російський диктатор Путін доручив створити урядову комісію через надзвичайну подію на Кримському мості і назвав те, що сталося, "терактом". Практично відразу в РФ заявили, що підрив Кримського мосту нібито міг бути спецоперацією Служби безпеки України.

Раніше повідомлялося, що Кремль звинувачує Україну у теракті у Крокусі, щоб затягнути війну.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости