Ворожі дрони уночі намагалися поцілити по об'єктах енергетики: Гуменюк

В ніч на 28 березня окупанти здійснили ракетно-авіаційний удар по Україні, а також випустили "Шахеди". Сили оборони півдня понад 4 години відбивали ворожу атаку.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала керівниця обʼєднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Атака і бойова робота з її відбиття тривали майже 4 години. Працювали на різних напрямках, ворог заводив дрони і з акваторії Чорного моря, і через тимчасово окуповані території, намагався обійти всі можливі засоби захисту нашої оборони. Однак бойова робота була досить результативною, підсумки її підбиваємо, але знаємо, що близько півтора десятка дронів нам вдалося збити", - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що ворог атакував обʼєкти енергосистеми, намагався пошкодити промислові обʼєкти, але спрямовував дрони маршрутами через житлові будинки, внаслідок чого на Запорізькому напрямку через падіння уламків відбулася пожежа у приватному секторі.

На Одещині, за словами Гуменюк, ворог намагався поцілити по обʼєкту енергосистеми, втім сили ППО збили обидва дрони, які заходили з моря.

Нагадаємо, внаслідок російського ракетного удару по Миколаєву 27 березня постраждали 12 людей. Імовірно, вдарив балістичною ракетою «Іскандер-М».

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости