Закупівлями Міноборони займатиметься уродженка Росії, яка підозрювалась у сутенерстві

Не зважаючи на корупційні скандали і кримінальні провадження у сфері закупівель, висновків у кадровій політиці Міністерства оборони України зроблено не було: на посаду заступника начальника департаменту політики закупівель призначили фігурантку кримінального провадження про сутенерство Наталю Куровську.

Наталя Куровська разом зі своїм колишнім чоловіком Олександром фігурували у кримінальному провадженні № 2021101060000034 від 12.03.2021 за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) КК України.

За даними слідства, Куровські у Whatʼs App створили групу «Love is». В ній розміщувались оголошення з пропозиціями щодо роботи для дівчат. Адміністратори вказували не лише місця побачень з клієнтом, а й потрібні параметри жінок та вартість послуг. Секс-бізнес працював у Києві, РФ, Білорусі, Казахстані, а також у Європі.

Крім цього, у 2022 році Олександру Куровському було повідомлено про підозру у межах кримінального провадження №12022100060001493 за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми). Йому інкримінували вербування та переховування громадян з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації у Королівстві Марокко.

Наталя Куровська народилась у місті Перм у Росії. Згодом разом із родиною переїхала до Черкас. Там її батько працював спочатку в міліції, а згодом у Черкаському зональному відділі Військової служби правопорядку. Матір Куровської раніше обіймала посаду заступника начальника відділу прийому та аналізу документів Департаменту інформаційно-організаційної роботи та контролю Міністерства оборони України.

Впродовж двох років Наталя Куровська займалась підприємницькою діяльністю як ФОП. У 2016 році була офіцером юридичного відділу Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України.

Влітку 2023 Куровська, можливо з метою приховання скандальної біографії, розлучилась з чоловіком та згодом була призначена на керівну посаду в Міністерстві оборони України, а у 2024 стала власницею квартири в Соломʼянському районі столиці.

Куровська — протеже заступника Міністра оборони України Дмитра Кліменкова. Він майже 10 років був одним із топ-менеджерів олігарха Ігоря Коломойського, а також займав «хлібні посади» першого заступника голови Фонду державного майна України та комерційного директора «Укртрансгаз».

Тож поки створюють модну, але поки не компетентну Агенцію оборонних закупівель, розподілом грошей рулять старі кадри часів яєць Рєзнікова та Шарапова. Пані Марина Безрукова, а ви там як? Керуєте оборонними закупівлями чи збоку стоїте?

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости