ISW назвав напрямки, на яких наступають окупанти

Військові з РФ продовжують просуватися неподалік Авдіївки та на східному березі Дніпра в Херсонській області.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

1 квітня позиційні бої тривали під Кремінною, але змін лінії фронту на рубежі Куп'янськ-Сватове-Креммін не було. Бойові дії також тривали біля Тернів на захід від Кремінної та біля Білогорівки на південь.

ISW зауважив, що російські війська проводять атаки на Куп'янському та Кремінному напрямках, щоб забезпечити постійний наступальний тиск на українські підрозділи вздовж цієї лінії.

Хоча російські джерела стверджували, що вони просунулися на захід від Бахмута, ISW не здобув підтвердження цих тверджень. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 квітня, показали наслідки неудачної атаки російської бронетехніки на Іванівське. Російські джерела також стверджували про втрати 5-6 одиниць бронетехніки під час атак поблизу Іванівського.

Війська РФ підтвердили свій наступ на південний захід та захід від Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 31 березня, показують, що російські підрозділи просунулися вулицею Гагаріна в Водяному та вийшли на західну околицю населеного пункту. Також є докази того, що російські війська намагалися просунутися на захід від Тоненького.

Відомий російський військовий блогер скаржиться, що просуванню окупантів у районі Авдіївки заважають некомпетентні російські командири тактичного рівня, які більше цікавляться своєю кар'єрою, ніж захистом своїх людей. Бойові дії тривали також на захід від Донецька у Красногорівці та Георгіївці, а також на південний захід у Новомихайлівці та Побєді. Бойові дії тривали також на кордоні Донецько-Запорізької області, але змін лінії фронту не було зафіксовано.

Російські війська просунулися на захід Запорізької області, але змін лінії фронту не відбулося. Бойові дії тривали біля Роботиного та на північний захід від Вербового.

31 березня геолокаційні кадри показали, що російські війська незначно просунулися на північ від Козачих Лагерів на східному березі Херсонської області, але це малоймовірно протягом останньої доби.

Як повідомляли російські та українські сили, бої продовжуються у Кринках.

Нагадаємо, що сьогодні у ніч з 1 на 2 квітня у Дніпрі пролунали вибухи під час повітряної тривоги, оголошеної через загрозу ворожих атак.

Нагадаємо, втрати Росії у війні в Україні на ранок понеділка 1 квітня складають 710 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 442 8800 військових. Крім того, ЗСУ знищили 35 автомобілів та 32 артсистеми.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости