Контрнаступ ЗСУ можливий: названо умову

Україна зможе розпочати контрнаступ, якщо буде сама себе забезпечувати боєприпасами. Залежність від західних снарядів становить ризики.

Про це ветеран війни, громадський активіст, юрист Олег Симороз сказав Обозрєвателю.

"Я глибоко переконаний, що для проведення контрнаступальних дій потрібне власне виробництво", – наголосив він.

Надання Україні 800 тисяч боєприпасів з Європи покращить позиції ЗСУ "у плані оборони", але не стане запорукою кардинальних змін на полі бою.

"Коли ти проводиш контрнаступ, ти не можеш ризикувати через залежність від чиїхось політичних інтересів. Це послаблює наші позиції на міжнародній арені, бо ми стаємо залежними", – сказав Симороз.

Він зазначив, що Україна може й надалі отримувати західну допомогу, але левова частка озброєнь має вироблятися вітчизняним ВПК.

"Так, ми зможемо працювати в тандемі, але значну цифру - має закрити власне виробництво. Тоді в разі, коли ми розпочнемо контрнаступ і якщо будуть якісь проблеми з постачанням від західних партнерів, це не змінить картину кардинально", – пояснив він.

Нагадаємо, в Держприкордонслужбі України розповіли про успішну нічну операцію бригади "Сталевий Кордон". Повідомляється про п'ятьох поранених окупантів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости