Експерти повідомили про нову тактику України щодо нанесення ударів по глибокому тилу РФ

Остання атака безпілотниками по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан, свідчить про перелам у стратегії України в нанесенні ударів по об'єктах у глибокому тилу російської федерації.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У звіті нагадали, що 2 квітня українські дрони атакували потужності нафтопереробного заводу «Танеко» у місті Єлабуга, Республіка Татарстан. В ISW звернули увагу на той факт, що це підприємство розташоване на відстані понад 1200 кілометрів від кордону України з рф.

За даними агентства Reuters, подібні регулярні удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах призвели до зупинки близько 14% всіх нафтопереробних потужностей росії.

«2 квітня сталися перші українські удари по Татарстану, і відстань цілей від кордонів України є значним переламом у продемонстрованій здатності України наносити удари на великі відстані в глибокому російському тилу. За оцінками ISW, такі українські удари є необхідним компонентом української кампанії з використання асиметричних засобів для деградації галузей, які постачають і підтримують російську армію», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, 2 квітня українські безпілотники вперше атакували підприємства у Республіці Татарстан у рф. Дрони вразили нафтопереробний завод «Танеко» в особливій економічній зоні «Алабуга» біля міста Єлабуга. Це за понад 1000 кілометрів від кордону з Україною. Джерело в українських спецслужбах повідомило, що дрони також атакували нафтопереробний завод неподалік від цього підприємства.

Нагадаємо, російські пропагандисти поширюють фейк про те, що учні Київського військового ліцею імені Івана Богуна начеюто стали новобранцями ЗСУ і будуть залучені до бойових дій.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости