Путін зігнав на окуповані території десятки тисяч силовиків

Щоб посилити контроль над цивільними особами та критичною інфраструктурою на тимчасово захоплених територіях, Росія посилює присутність правоохоронців в окупованій Україні.

Там найняли вже 14 тис. міліціонерів, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

"Голова Міністерства внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев на колегії 2 квітня заявив, що МВС створює територіальні підрозділи на території окупованої України, а на посади в окупаційній міліції прийшли майже 14 тис. міліціонерів, більшість із яких раніше служили в місцевих правоохоронних органах", - сказано в повідомленні.

МВС перекинуло з Росії в окуповану Україну понад 800 співробітників. 1,5 тис. нових співробітників прийшли на службу в окуповану Україну. Російське МВС створило окремі підрозділи для охорони порядку, протидії екстремізму та охорони інфраструктури на території окупованої України.

МВС РФ приділило підвищену увагу охороні критично важливих залізничних транзитних об'єктів і збільшило мобільні групи патрульної поліції в окупованій Україні до 700 осіб, які перевіряють близько 2,5 тис. об'єктів на день.

Росія також розгорнула щонайменше 35 тис. співробітників Росгвардії в окупованій Україні, багато із них також виконують правоохоронні завдання.

"ISW уже зазначав, що приплив російських правоохоронних органів в окуповану Україну, ймовірно, також частково спрямований на штучну зміну демографії окупованої України через приїзд більшої кількості російських громадян на окуповані території", - звітують аналітики.

Нагадаємо, остання атака безпілотниками по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан, свідчить про перелам у стратегії України в нанесенні ударів по об'єктах у глибокому тилу російської федерації.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости