Іран пригрозив військовою відповіддю Ізраїлю: у столиці Сирії чути вибухи

Консульство Ірану в Сирії знищено, що призвело до загибелі численних високопосадовців і генералів.

Це може привести до війни в регіоні, повідомляє Vox News.

За даними ЦРУ, Ізраїль було попереджено про можливу військову відповідь з боку Ірану протягом 48 годин.

"Раніше чиновники Ірану заявляли, що їхня країна вже має повне право відповісти на напад Ізраїлю на їхнє консульство", - пише видання.

The New York Times у свою чергу зазначає, що вибух Ізраїлем будівлі посольства Ірану в Дамаску є серйозною ескалацією того, що "вже давно є киплячою неоголошеною війною між Ізраїлем та Іраном".

Соціальні медіа та користувачі мережі поширюють інформацію про вибухи в Дамаску.

1 квітня 2024 року ізраїльські літаки обстріляли будівлю консульства Ірану в Дамаску згідно із даними Міністерства оборони Сирії. Унаслідок атаки загинуло сім членів Корпусу вартових Ісламської революції, включаючи високопосадованих генералів. Іран і Сирія звинуватили в ударі Ізраїль. Посол Ірану Хоссейн Акбарі заявив, що консульство стало мішенню для шести ракет, випущених зразками F-35.

Спікер Ради національної безпеки США, Джон Кірбі, 2 квітня заявив, що Сполучені Штати не мали відношення до авіаудару, яким Ізраїль звинуватив Іран.

Адміністрація президента Джо Байдена розглядає можливість продовження поставок зброї для Ізраїлю на суму 18 мільярдів доларів, включаючи літаки F-15 та боєприпаси.

Нагадаємо, двох заручників, чоловіків віком 60 і 70 років, врятовано під час спільної операції ЦАХАЛ, ізраїльських спецслужб та поліції в Рафаху.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости