СБУ ідентифікувала хакерів російського ГРУ, які атакували "Київстар"

Служба безпеки України ідентифікувала хакерів російського ГРУ, які атакували оператора мобільного зв'язку "Київстар". Зараз проводиться збір доказів, щоб скласти базу для подальшого розслідування.

Після завершення всіх експертиз та оголошення підозр, матеріали цього розслідування будуть передані до Міжнародного кримінального суду у Гаазі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Ми працюємо, щоб за нашим законодавством оголосити підозри, а у подальшому передати ці справи в МКС. Воєнних злочинців мають судити на міжнародному рівні", – заявив начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк підкресливши, що кібератаки на цивільну інфраструктуру мають бути визнані воєнними злочинами

СБУ встановила, що хакерська атака на "Київстар" була здійснена групою SandWorm, яка є частиною російського розвідувального управління. Зараз СБУ проводить серію експертиз щодо пошкоджених систем та завданих збитків. Крім того, спецслужба надіслала запити на отримання додаткової інформації від міжнародних партнерів.

Зазначається, що окрім кібератак російські спецслужби проводять ІПСО для дискредитації командування Сил оборони. Наприклад, були інформатаки і спроби зламу офіційних акаунтів, а також створення десятків фейкових сторінок головкома Олександра Сирського.

Подібні дискредитаційні атаки ворог проводить і стосовно співробітників СБУ: їм надходять погрози фізичної розправи, листи із ознаками вербування і шантажу тощо. Ілля Вітюк відзначив, що й по ньому особисто вже були фейкові вкиди і можливі нові атаки.

Нагадаємо, суд заарештував активи «Київстар», які контролювали путінські олігархи.

Раніше повідомлялося, що Monobank зазнав найпотужнішої DDoS атаки.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости