У Чехії розпочалася перевірка українських дітей у школах

Міністерство освіти Чехії зазначило, що з 3 по 10 квітня проводиться позачергова перевірка українських дітей із статусом тимчасового захисту, які навчаються в початкових, середніх школах та консерваторіях.

Мета перевірки - з'ясувати, як ці діти беруть участь у навчальному процесі та дотримуються обов'язку відвідувати школу.

У Чехії відвідування навчальних закладів є обов'язковим. Згідно з правилами, діти мають відвідувати дитячий садок протягом останнього року дошкільної освіти та школу протягом 9 років, або до 17 років.

Якщо дитина пропускає заняття протягом 15 календарних днів без вагомих причин, її можуть відрахувати з навчального закладу. Батьки отримають листа від директора школи з попередженням про можливе відрахування та проханням надати пояснення відсутності.

На вирішення цього питання надається додатковий термін у 15 днів. Якщо протягом 30 днів дитина продовжує відсутність без пояснень від батьків, вона автоматично вважається відрахованою зі школи.

У Дії зʼявились документи про освіту — атестат, свідоцтво та диплом. Додавати документи вручну не потрібно — вони підтягнуться в Дію автоматично, якщо інформація про освіту є в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО). Проте не всі документи підтягуються у Дії.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости