У Росії почали визнавати "м'ясні штурми" на фронті: ISW

Нещодавні дискусії серед обраних російських "воєнкорів" наголошують на суперечливій риториці в російському інформаційному просторі між наративами, які прагнуть висвітлити окупаційні сили більш боєздатними, ніж українські, та іншими наративами, які критикують російську армію за недоліки.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War)

Декілька російських мілблогерів нещодавно обговорювали та критикували тактику, згідно з якою піхота пересувається на бронетехніці до передових позицій, перш ніж поспішати для проведення лобової атаки. Це не нова тактика ні для російських, ні для українських сил, але ця тактика, яка наражає незахищену піхоту загрозам, останнім часом, схоже, привернула більше уваги з боку російських військових коментаторів.

Міністерство оборони Росії опублікувало 8 квітня кадри, на яких видно, як підрозділи 98-ї гвардійської повітрянодесантної дивізії, очевидно, застосовують цю тактику на околиці Часового Яру (на схід від Бахмута), де бронетехніка перевозить піхоту на передові позиції — піхота поспішала, а бронетехніка швидко відійшла. Один мілблогер відповів на окремі кадри, на яких, як повідомляється, показано близько 25 російських військовослужбовців, які їдуть на борту танка в невстановленому районі, перш ніж українські сили або вдарили по танку, або танк наїхав на міну, що змусило особовий склад швидко поспішати та перебігти через дорогу на відкритий майданчик без укриття чи укриття.

Мілблогер назвав таку тактику "надзвичайно божевільною", проте інший "воєнкор" спростував цю характеристику і заявив, що така практика використання бронетехніки для швидкого транспортування та пересування піхоти більше говорить про брак російської бронетехніки на певних ділянках фронту, ніж стосується основної тактики таких нападів. Другий мілблогер заявив, що українські удари значно скоротили чисельність російської бронетехніки, особливо поблизу Авдіївки (Донецька область) і Кринок (Херсонська область), тому російським військам доводиться задовольнятися дуже невеликою кількістю бронетехніки для перевезення особового складу, щоб компенсувати її втрати.

Інший мілблогер поставив питання, чому російські ЗМІ зациклилися на кадрах невдалих українських бронетанкових атак під час контрнаступу влітку 2023 року, хоча самі російські війська стикаються з багатьма з тих самих тактичних проблем при проведенні подібних атак, особливо через насичення дронів на полі бою. Мілблогер відповів ствердно і зазначив, що реальність присутності російських солдатів на території України разюче відрізняється від розмов, що пропагуються в російському інформаційному просторі, підкресливши, що російські коментатори можуть "посміятися з контрнаступу України на Запорізькому напрямку, а потім втратити в рази більше російських солдатів на Авдіївському фронті, і дійшов висновку, що Росія бреше самій собі про втрати, які вона зазнала у війні.

Дискусія між російськими мілблогерами про використання російської бронетехніки та її виживання на полі бою, а також про проведення російських нападів висуває на перший план аргументи, які багато російських мілблогерів продовжують дотримуватися з приводу того, як ведеться війна, і припускає, що багато мілблогерів дуже добре розуміють, який вплив ці розмови надають ширшому розумінню війни.

Нагадаємо, вчора, 8 квітня, на Полтавщині зросла кількість постраждалих внаслідок ворожого удару по будинку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости