Росіяни втрачають позиції біля Кремінної на Луганщині: в ISW проаналізували зміни на фронті

Щодня на фронті ведуться запеклі позиційні бої, проте ворог має частковий успіх на деяких напрямках. Зокрема на південь від Кремінної, де окупанти ведуть бої за тактичну висоту в районі кар'єру. Проте на захід від Кремінної ворог втрачає обмежені позиції через постійні українські контратаки.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Фахівці ISW вказують, що російські війська нещодавно просунулися на південь від Кремінної. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 квітня, показують, що російські війська досягли незначних успіхів у районі крейдяних кар’єрів на південь від Кремінної. Російський мілблогер заявив, що російські війська ведуть бої за тактичні висоти в районі кар’єру та змогли захопити обмежені позиції.

Крім того, російські джерела стверджували, що велися важкі бої біля Тернів (на захід від Кремінної), але там ворог втрачає обмежені позиції через постійні українські контратаки.

Український Генштаб вказав на продовження невдалих атак ворога:

9 квітня під Бахмутом тривали позиційні бої, однак змін на лінії фронту немає. Деякі російські мілблогери стверджували, що російські сили завершили захоплення Богданівки (на північний захід від Бахмута) і просуваються до Калинівки (на захід від Богданівки), тоді як інші стверджували, що українські сили ще залишаються в Богданівці.

Російські джерела також стверджували на просуванні на південь і південний схід від Часового Яру, проте фахівці ISW не знайшли візуальних підтверджень.

Представник українського угруповання військ "Хортиця", підполковник Назар Волошин заявив, що російські війська продовжують значний обстріл піхоти на схід від Часів Яру та що російські війська перекидають піхоту на бойових машинах піхоти (БМП) для пішого штурму українських позицій за підтримки артилерії та авіації.

Позиційні бої тривали:

Аналітики ISW вказують на те, що російські війська завдають потужних ударів плануючими бомбами по українських позиціях, щоб забезпечити подальше просування до Часового Яру, подібно до того, як ворог завдавав ударів бомбами по Авдіївці.

Російський мілблогер згадував, що окупанти завдають потужних ударів з керованих плануючих бомб ФАБ-250 по українських укріпленнях у Часовому Яру, а також використовують ракети С-8 і С-13 для підтримки наземних частин.

Нагадаємо, 10 квітня Одеса відзначає день визволення від німецько-фашистських загарбників. У 2024 році місто відзначає 80-ті роковини цієї події. І саме цього дня продовжувачі справи фашизму у 21-му столітті, рашисти, у своїй манері “привітали” одеситів зі святом.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости