Пентагон розкритикував удари по російських НПЗ і дав “пораду” Україні

Атаки, які Україна здійснює на нафтопереробні заводи Росії, здатні вплинути на енергетичні ринки світу. Про це під час засідання комітету Сенату США у справах оборонних сил заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Про це пише Bloomberg.

“Ці удари можуть мати наслідки для світової енергетичної ситуації. Для України було б вигідніше атакувати тактичні та оперативні цілі, які можуть безпосередньо вплинути на поточну боротьбу”, — сказав міністр.

Коментуючи таку думку, сенатор від Республіканської партії Том Коттон звинуватив адміністрацію президента США Джо Байдена, що там перешкоджають ефективним діям України через політичні причини. “Мені здається, що адміністрація Байдена не хоче, щоб ціни на бензин зростали в рік виборів”, — сказав він.

Окрім того, на засіданні Остін вчергове звернувся із закликом до Конгресу схвалити додаткову військову допомогу Україні. Міністр оборони нагадав, що це сприяє забезпеченню робочих місць для американців.

Як відомо, впродовж цієї весни Україна активно атакувала російські нафтопереробні об’єкти. Причому стало очевидно, що загарбники не здатні забезпечити захист своїх об’єктів. Проте з часом західні медіа писали, що у Вашингтоні закликали Київ не атакувати російські нафтопереробні заводи, оскільки це може стати причиною зростання світових цін на нафту, а також до відповіді з боку Москви. Попри це удари тривали й надалі.

5 квітня у Пентагоні заявили, що Україна атакує НПЗ Росії винятково своїми силами, а Вашингтон не надає Києву допомогу для таких дій. Тому за коментарями “потрібно звертатися до української сторони”.

Нагадаємо, за минулу добу Сили оборони ліквідували ще 830 російських загарбників. Окрім того, знищили десятки одиниць ворожої техніки.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости