Наступний український контрнаступ буде успішнішим, – Володимир Зеленський

Минулорічна спроба контрнаступу ЗСУ проти Росії була «не настільки успішною», тому Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для Politico пообіцяв, що наступний контрнаступ буде демонструвати прогрес, якщо союзники України не відмовляться від своїх зобов’язань.

Він не розголошував деталей, але зазначив, що під час минулого наступу стався «саботаж зсередини». Він вказав на те, що «росіяни знали, куди ми збираємося атакувати», та пообіцяв, що «історія покаже», як це сталося.

Володимир Зеленський підкреслив, що наступний український контрнаступ має призвести до певного результату. Однак було б серйозною помилкою, якщо б союзники України відмовилися від своїх зобов’язань у військових діях.

Раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, якщо Україна зможе вести розумну оборонну битву, то у 2025 році зможе провести ще один контрнаступ. Це пов'язано із тим, що ворог буде виснажений.

Нещодавнє дослідження, яке провів лондонський аналітичний центр Royal United Services Institute, показало, що окупанти, ймовірно, до кінця 2024 року досягнуть піка у своїх наступальних зусиллях. Надалі вони будуть боротися із дефіцитом бронетехніки.

Однак, за словами Буданова, основне питання у тому, чи готові союзники підтримувати Україну.

Буданов зазначив, що найближчі півроку на фронті в Україні "будуть цікавими". Глава ГУР, висовив впевненість у повній перемозі України над Росією.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости