Під час масованої нічної російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС. ВІДЕО

Під час масованої нічної російської атаки окупанти повністю зруйнували Трипільську ТЕС — одну з найбільших теплоелекростанцій України в Київській області, повідомили в «Центренерго».

Під час нічної ракетно-дронової атаки було влучання у станцію, що спричинило масштабну пожежу в турбінному цеху. Постраждалих немає. На станції гасять пожежу. Наразі ПАТ «Центренерго» втратило 100% генерації.

Раніше в Київській ОВА заявили, що сили РФ атакували один з енергетичних об’єктів області. Пожежа частково погашена.

«Водопостачання та водовідведення в постраждалій громаді відновлене. Інші об’єкти житлової чи критичної інфраструктури в області не постраждали. Роботи з ліквідації наслідків атаки тривають», - написали в ОВА

Трипільська ТЕС - це найпотужніша електростанція в Київській області. Цей регіон належить до енергонасичених районів, де розміщені енергогенеруючі підприємства загальною потужністю 3200 МВт, з яких встановлена потужність Трипільської ТЕС становить близько 57 %.

Відтак енергогенеруюче підприємство є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Підприємство займає площу 281,3 га. Розташоване в Обухівському районі на березі Канівського водосховища.

Голова Українки Київської області Олександр Туренко в Facebook повідомив, що після нічної атаки в Українці сталася потужна пожежа. Він закликав жителів міста закрити вікна та зарядити електронні пристрої.

Нагадаємо, в останні тижні Росія вирішила посилити цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Уряд Данії ухвалив рішення виділити 40 млн данських крон (приблизно 5,8 млн євро) в українську енергетичну систему.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости