Російські військові мінують аграрні поля на окупованих територіях

Через російське вторгнення в Україну та активні бойові дії наша країна забруднена вибухонебезпечними предметами. Деякі аналітики називають Україну найбільш замінованою країною у світі.

Центр національного спротиву повідомляє, що російські військові у тимчасово окупованій Херсонській області активно мінують сільськогосподарські угіддя з метою втримати окуповані території.

"Аби втримати території ворог збільшує площу мінних полей шляхом мінування аграрних земель. Зокрема, мінування відбувається на особистих земельних ділянках", - йдеться в повідомленні.

Дані дії в черговий раз ставлять під загрозу життя цивільних осіб, зокрема, пересування спеціальної техніки типу "комбайн" для обробки полів.

"Вкотре закликаємо громадян України на ТОТ зберігати пильність, зокрема під час пересування автомобільним засобом особливо грунтовими дорогами та закликаємо повідомляти про розміщення та пересування ворога за цим посиланням. Так ми разом зможемо наблизити звільнення окупованої території України і притягнути до відповідальності військових злочинців та посібників терористичної Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Словаччина хоче допомагати Україні у сфері розмінування територій. Зокрема, йдеться про відповідну техніку. Словаччина хоче допомагати у навчанні та підготовці персоналу, який обслуговуватиме такі машини.

Раніше повідомлялося, що партизани в окупованому Маріуполі спалили техніку для будівництва фортифікаційних споруд РФ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости