Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у США та Данії завершуються

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що навчання українських пілотів на винищувачах F-16 перебуває на завершальній стадії, передає «Укрінформ».

Він зазначив: «Наразі у нас проходять навчання одразу декілька груп, декілька підготовчих етапів – на завершальних етапах, зокрема пілоти, що проходять підготовку в Данії та США».

Українські пілоти вже тренуються відточувати свою майстерність на завданнях, які будуть поставлені перед ними в Україні.

«Відпрацьовують удари по малорозмірних цілях, в тому числі таких, як «Шахеди», і таких, як крилаті та керовані авіаційні ракети тощо», – уточнив Ілля Євлаш.

Про терміни поставок в Україну F-16 говорити не слід: «Наші партнери не багатослівні. Все, що стосується F-16, проводиться за зачиненими дверима. І про терміни ми не говоримо».

Певна стратегічна невизначеність дає момент для раптовості та несподіваного удару.

Раніше повідомлялося, що перші 10 українських пілотів успішно завершили базове навчання на винищувачах F-16 у Великій Британії. Під час навчання у Великій Британії українські льотчики отримали комплексне навчання від досвідчених інструкторів ВПС Британії. В рамках підготовки пілоти навчалися навичкам управління літаком, польотам за приладами літака, низькорівневій навігації та пілотуванню в складі розширеного строю. Зараз ця група пілотів переходить до поглибленої льотної підготовки, яка буде проводитися військово-повітряними силами Франції.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости