«Розпродаж усіх лікарень»: Росіяни вигадали новий фейк про Україну

Російські пропагандисти поширюють фейк про те, що в Україні планують «розпродати» усі медичні заклади. Фейкороби вказують, що лікарні, поліклініки і санаторії приватизують і на цьому зароблять гроші українські посадовці.

У соцмережах розганяють брехливі твердження, що начебто про це йде мова у одному із законопроєктів, який розглядається депутатами Верховної Ради, повідомив Центр протидії дезіформації.

Однак у документі передбачається можливість лише включити у перелік для приватизації ті об’єкти за сфери охорони здоров’я, які мінімум три роки вже не використовують для надання медичних послуг людям. У Центрі наголосили, що жодна масштабна приватизація не передбачається.

«У такий спосіб росіяни хочуть дискредитувати українську владу і посіяти зневіру серед громадян», ‒ підсумували у Центрі.

Нагадаємо, нові геолокаційні знімки показують, що російські сили продовжують просуватися під Авдіївкою. За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), окупанти вже захопили центр Семенівки, яка знаходиться на заході від Авдіївки.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости