В РФ створили нове угруповання для війни проти України: яке завдання воно виконуватиме

Окупанти створили нове угруповання військ "Север", яке виконує завдання на Бєлгородському напрямку і завдає ударів по Харківщині і Сумщині.

Про це "24 Каналу" розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

За його словами, ЗС РФ готуються відбивати рейди, які проводять на території прикордонних областей Росії добровольці з РДК та Легіону "Свобода Росії". Для цього хочуть створити основу для нового угруповання, куди увійдуть війська новоствореного Ленінградського округу.

Угруповання становитиме загрозу для півночі Харківської, а також Сумської та Чернігівської областей. Зараз створюється скелет цього угруповання, а далі воно тільки "нарощуватиме м’язи". Наразі невідомо, чи все це пов'язано з можливим посиленням мобілізації у Росії.

"Путін не відмовився від своїх планів щодо України та хоче створити додаткові ризики й загрози з півночі. Це означає, що Генштабу доведеться реагувати, посилюючи наше угруповання, яке діє на Чернігівщині, Харківщині та Сумщині", – прокоментував військовий експерт.

На думку Владислава Селезньова, зараз для масштабної атаки немає, але варто бути готовим до всього.

Нагадаємо, російські окупаційні війська планують активізувати бойові дії в Україні наприкінці травня – на початку червня 2024 року.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости