Народного депутата України судитимуть за вчинення смертельної ДТП

Народного депутата України судитимуть за вчинення смертельної ДТП у Житомирській області. Справу скеровано до суду, інформує Офіс Генерального прокурора.

"Розслідуванням встановлено, що 3 листопада 2023 року близько 10:00 год на трасі «Київ-Чоп» поблизу села Березівка автомобіль під керуванням народного депутата України здійснив наїзд на 18-річну дівчину, яка перебігала дорогу. Обвинувачений порушив Правила дорожнього руху та перевищив дозволену максимальну швидкість, допустивши наїзд. Від отриманих тілесних ушкоджень дівчина загинула на місці події", - йдеться у повідомленні.

Як уточнює kyiv24.news, мова йде про нардепа від “Батьківщини” Андрія Ніколаєнко.

За даними низки ЗМІ, в автомобілі він знаходився разом зі своєю дружиною. Пізніше сам депутат підтвердив, що став учасником ДТП у Житомирській області, в якій загинула 18-річна дівчина. Слідство встановило, що дівчина могла б вижити, якби водій не перевищив дозволену швидкість і своєчасно загальмував.

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України).

У ДБР додали: "Підкреслимо, що винуватець ДТП систематично притягався до адміністративної відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості. Лише протягом 2022-2023 років щодо нього було винесено 22 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення."

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Раніше повідомлялося, що маршрутка в'їхала в блокпост у Волинській області, є постраждалі.

Крім того, в Чернігівській області сталася смертельна ДТП. Водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув.

Також ми повідомляли, як у Львові зіштовхнулися 27 авто.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости