СБУ "перетворили на друшляк" РЛС Росії, яка контролювала небо на 700 км вглиб України

СБУ знищила РЛС дальньої дії в Брянській області, яка контролювала небо на 700 км вглиб України, повідомляє український журналіст Андрій Цаплієнко.

"Цього разу в росіян стало менше на один модернізований комплекс «Небо-У», який допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які атакують КАБами українське прикордоння", - написав він у Телеграм.

Зазначається, що РЛС вартістю $100 млн дол. уразили сімома дронами-камікадзе літакового типу. Наші інформатори в СБУ підтвердили, що комплекс «Небо-У» більше не працює і «ймовірно перетворився на друшляк».

Завдяки ураженню цієї РЛС у ворога стало менше можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України. Радіолокаційна сліпота росіян допоможе нашим військам вести розвідку, запускати безпілотники та більш якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці.

"Це вже другий комплекс «Небо-У», який знищило 13-те Головне Управління військової контррозвідки СБУ. Перший вони знищили у Бєлгородській області рф", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що українські БПЛА атакували військову частину у Мордовії (м. Ковилкіно). Відстань до цілі була приблизно 650 кілометрів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости