ЗСУ відновили позиції в районі Авдіївки: у яких населених пунктах тривали бої

Збройні сили України відновили певні позиції у районі Авдіївки Донецької області.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни.

"Українські війська нещодавно відновили деякі позиції на північний захід і захід від Авдіївки, хоча неясно, чи є просування українців результатом недавніх успішних українських контратак", — йдеться у повідомленні.

Згідно з геолокаційними кадрами від 10 та 15 квітня, українські військові діють у центрі Первомайського, а ще одне відео від 15 квітня вказує на те, що ЗСУ відвоювали частину території на північ від населеного пункту Бердичі.

За інформацією російських джерел, ЗС РФ нібито просунулися до траси Т-0511 в Новокалиновому, в центрі Семенівки, на схід від Новобахмутівки й в Нетайловому. Російський військкор заявив, що окупанти нібито просунулися на два кілометри в ширину й на 1,4 кілометра вглиб на північ від Бердичів. Проте аналітики не спостерігали візуальних доказів цього.

Натомість позиційні бої тривали в районі Новокалинового, Степового, Очеретиного, Бердичів, Семенівки, Уманського, Нетайлового й Первомайського.

За інформацією Генштабу ЗСУ, українські військові відбили девʼять атак окупантів у районах населених пунктів Очеретине, Новокалинове, Бердичі, Семенівка, Нетайлове біля Авдіївки Донецької області. Там росіяни намагалися витіснити українські підрозділи із займаних рубежів за підтримки авіації.

Крім цього, окупанти завдали авіаударів у районах Первомайського, Соловйова, Новобахмутівки, Олександрополя. Тоді як близько десяти сіл та міст, зокрема Новобахмутівка, Семенівка, Нетайлове, зазнали артилерійських і мінометних обстрілів.

Нагадаємо, у Збройних силах України вважають, що захоплення росією міста Часів Яр надало б росіянам можливість розпочати наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ та Слов’янськ Донецької області.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости