"Люди під завалами": кількість загиблих від російського удару по Чернигову зростає. ФОТО. ОНОВЛЕНО

У Чернігові триває рятувальна операція після російського ракетного удару. Люди під завалами. Станом на цей час відомо про 20 постраждалих і 10 загиблих, повідомив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Президента України Володимир Зеленський у Telegram зазначив, що на жаль, кількість загиблих може зрости. І цього не було б, якби Україна отримала достатньо засобів ППО та якби рішучість світу в протидії російському терору теж була достатньою.

"Терористи здатні ламати життя лише тоді, коли спочатку їм вдається залякати тих, хто здатен зупинити терор і захистити життя. Рішучість має значення. Підтримка має значення. Української рішучості достатньо. Потрібна достатня рішучість партнерів і достатня підтримка, яка її відображатиме", - йдеться у повідомленні.

У Національній поліції розказали, що в Головному управлінні Нацполіції у Чернігівській області діє оперативний штаб.

"Шановні громадяни! Якщо ви шукаєте своїх рідних ви можете звернутися за номером 093-241-09-87", - звернулись до українців правоохоронці.

Лікарні працюють в посиленому режимі.Чернігівський обласний центр крові дуже потребує допомоги - донорів, особливо з негативним резусом.

Місцеві ЗМІ пишуть про проблеми зі світлом в місті.

Як повідомив в.о. міського голови Олександр Ломако в Телеграм, вже відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків ракетних ударів. Відповідальним особам поставлено завдання визначити місця для розселення людей, у кого буде потреба в тимчасовому житлі.

Працівники ЖЕКів почали здійснювати обхід квартир, які знаходилися в радіусі ракетних ударів, аби визначити потребу в будівельних матеріалах.

Вирішується питання з гарячим харчуванням для надзвичайників та всіх екстрених служб, які залучені до пошуково-рятувальної операції.

ОНОВЛЕНО о 11.52.

На даний час відомо про 11 загиблих та 20 постраждалих.

ОНОВЛЕНО о 12.01.

"Зараз відомо про понад 50 потерпілих, з яких троє дітей, та 11 загиблих. Під завалами можуть перебувати люди", - повідомляє заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба.

ОНОВЛЕНО о 12.46.

Голова МВС Ігор Клименко зазначив, що на 12:46 вже 13 загиблих та понад 60 травмованих у Чернігові. Крім того, серед потерпілих - двоє дітей.

"Постраждалим надається необхідна допомога. Поліцейські здійснюють поквартирний обхід пошкоджених будинків, допомагають пораненим. Продовжують працювати психологи", - написав він.

ОНОВЛЕНО о 13.12.

Вже відомо про 14 загиблих та 61 постраждалого. Триває пошукова-рятувальна операція.

Раніше повідомлялося, що росіяни вдарили авіабомбою по закладу освіти на Харківщині, є загиблі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости