Росіяни бьють по житлових кварталах Херсонщини

Упродовж минулої доби російські війська безперервно обстрілювали цивільну інфраструктуру Херсонського, Бериславського та Каховського районів із артилерії й танків, застосовували авіацію та БпЛА. В результаті російської агресії постраждали 20 людей, повідомляє поліція Херсонської області.

Від підступних атак ворога потерпали Херсон, Антонівка, Берислав, Одрадокам’янка, Золота Балка та Козацьке.

Правоохоронці зазначили, що внаслідок обстрілів пошкоджень зазнали два багатоквартирних та 11 приватних будинків, будівля телекомунікаційної компанії, поштове відділення, аптека, магазин, вантажний автомобіль, складське приміщення та тваринний комплекс.

У Золотій Балці під ворожий артилерійський обстріл вдень потрапив 56-річний чоловік, який перебував на зупинці. У потерпілого вогнепальні рани руки та ноги. Вночі окупанти знов відкрили артилерійський вогонь по населеному пункту. Через влучання сталася пожежа на території агропромислового комплексу.

З авіації противник наніс удари по житлових кварталах Берислава, Одрадокам’янки та Козацького.

Внаслідок вибухів керованих бомб у Бериславі постраждали 17 людей віком від 38 до 73-х років, у всіх контузії, значно пошкоджено адмінбудівлю, магазин, аптеку та приватний будинок. В Одрадокам’янці вибухом пошкоджено сільгосппідприємство, у Козацькому – п’ятиповерховий будинок.

У Херсоні армія РФ вкотре атакувала з артилерії Дніпровський район, там снаряди поцілили у дві житлові багатоповерхівки та чотири приватні будинки.

Вночі окупанти відкрили артилерійський вогонь по прибережній частині Корабельного району. Пошкоджень зазнали два приватні будинки, постраждали 79-річна жінка та 52-річний чоловік, в обох гостра реакція на стрес. У передмісті пошкоджено чотири приватні будинки.

Раніше повідомлялося, що у Чернігові триває рятувальна операція після російського ракетного удару. Люди під завалами.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які надавали допомогу постраждалим, ліквідували та документували наслідки російських атак.
За минулу добу поліція відреагувала на 268 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости