"Дощі, лавини, заморозки, грози": синоптики попереджають про небезпеку

Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища в Україні 18 квітня у Вінницькій, Київській, Чернігівській, вдень і в Житомирській та Черкаській областях (I рівень небезпечності, жовтий). Там пройдуть значні дощі.

На Київщині буде хмарно, пройдуть дощі. Вітер очікується переважно північний 7-12 м/с, температура по області вночі 3-8°, вдень 7-12°. У Києві вночі 5-7°, вдень 7-9°.

Синоптики також попереджають про сніголавинну ситуацію в Українських Карпатах.

"Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), очікується 17-18 квітня - на високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Радимо утриматись від походів на високогір'я!", - йдеться у повідомленні.

Синоптик Наталка Діденко попередила про похолодання у західних, північних та центральних областей України. Там, завтра, 18-го квітня, протягом дня очікується +6+12 градусів. На сході буде тепліше +24+29 градусів.

Також тепло буде в Дніпрі та Кропивницькому з районами, звичайно також на півдні, вдень +19+22, місцями до +24 градусів, хіба що на Одещині свіжіше, +17+19 градусів.

Дощі через діяльність циклону та атмосферних фронтів пройдуть у четвер практично повсюди, ще й з сильним вітром, у Карпатах йтиме сніг.

На сході опади хіба місцями, а на півдні будуть сонячні прояснення.
Там, де тепліше - прогримлять грози.

"Надалі денна температура повітря в Україні буде підвищуватиметься, а на сході вирівняється від +24+28 градусів до +14+19 градусів", - заспокоїла Наталка Діденко.

У ніч на суботу у більшості областей України, окрім південної частини, очікуються заморозки.

"Не спішіть із розсадою, ще буде потім хороша нагода", - порадила синоптик.

Нагадаємо, відома астрологиня Людмила Булгакова склала гороскоп для всіх знаків зодіаку на квітень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости