На Донеччині розпочалася битва, яка може стати визначальною

На Авдіївському напрямку росіяни всього за чотири дні пройшли 1 км до Очеретиного та увірвалися вже у саме село, зачепившись за південну околицю.

Констатуючи цей факт, український військовий журналіст Богдан Мирошников робить висновок, що на цій ділянці фронту «назрівають нові неприємності».

На його думку, події у Бердичах та Семенівці також не додають оптимізму. «А ще є Уманське та Нетайлове, яким ворог вже безпосередньо загрожує», – пише Мирошников. – «Тобто окрім того, що є вірогідність часткового відходу від р. Дурна у її північній частині, так ворог може ще й через Очеретине прорватися поміж висотами, між Воздвиженкою та Архангельським, та вийти зеленкою й полями аж на Яблунівку. А це вже напряму загрожуватиме Торецьку».

Можливим оглядач вважає також просування росіян у бік Покровська, або й обидва варіанти одночасно – «Звичайно, йдеться про 10+ км, які необхідно пройти росіянам, щоб туди викотитись. Що навіть в нинішніх умовах є дуже важкою задачею, яка потребує великих додаткових ресурсів».

Так чи інакше, оглядач фіксує, що битва за Очеретине почалася, і від її результатів та подальшої конфігурації лінії бойового зіткнення на авдіївсько-торецькому напрямку залежатиме багато чого.

Нагадаємо, у ніч проти 18 квітня росіяни атакували Україну, застосувавши 13 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 із районів Приморсько-Ахтарськ – РФ та мису Чауда – Крим. Всі дрони було ліквідовано.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости