Міністри оборони країн НАТО пообіцяли поставити Україні додаткові системи ППО

Міністри оборони країн НАТО пообіцяли поставити Україні додаткові системи ППО. Про це заявив глава НАТО Єнс Столтенберг після консультацій у Брюсселі, що відбулися за допомогою відеозв'язку, передає BILD.

Зазначається, що він не уточнив, хто саме дав такі обіцянки, у найближчі кілька днів окремі країни мають зробити конкретні оголошення.

Раніше Німеччина пообіцяла поставити Україні ще одну систему ППО Patriot. Після обіцяного постачання в Україну використовуватимуться три із дванадцяти німецьких систем Patriot — чверть від загальної кількості.

Відомо, що уряд ФРН вже замовив виробництво чотирьох нових систем Patriot, але вони будуть готові лише найближчими роками.

Нагадаємо, Україні потрібно кілька десятків батарей Patriot, щоб перекрити північ та південний схід від російської авіації. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Євлаш також зазначив, що зараз збивати балістичні ракети здатні лише ЗРК Patriot. Хоча є надія, що це можуть робити системи SAMP/T, коли Україна отримає їх у потрібній кількості.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости