В Україні очікується дощ по всій території

У неділю, 21 квітня, в Україні очікується дощ по всій території, однак на заході України вночі обійдеться без дощу. Температура повітря знизиться, повідомляє Укргідрометцентр.

Так, у західних регіонах вдень прогнозують невеликий дощ. Температура повітря вночі +1...+6 градусів тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0...+3 градуси, вдень стовпчики термометрів покажуть +9...+14 градусів тепла.

На решті території помірні дощі, у Київській, Чернігівській, Черкаській, вночі і в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській та Сумській областях значні дощі. Крім цього, вдень на Лівобережжі очікуються грози.

Температура повітря у Вінницькій, Житомирській, Київській та Черкаській областях вночі буде +3...+8 градусів тепла, вдень +7...+12 градусів, на решті території вночі +8...+13 градусів, вдень +13...+18 градусів, у східній частині до 23 з позначкою "+".

Вітер північний, північно-східний, 7 – 12 метрів за секунду, вдень у південних, східних та центральних областях пориви вітру 15 – 20 метрів за секунду.

У Києві та області очікується значний дощ. Вітер північно-східний️, 7 – 12 метрів за секунду, вдень місцями пориви 15 – 18 метрів за секунду.

Температура вночі +3...+8 градусів тепла, вдень +7...+12 градусів. Натомість в Києві вночі +5...+7 градусів, вдень +7...+9 градусів тепла.

У Києві та Київській області очікується значний дощ. Рівень небезпечності – жовтий.

Поліція нагадала українцям, що у дощ, а особливо з настанням сутінків, водіям і пішоходам для підвищення безпеки обов'язково необхідно виділити себе на дорозі. Зокрема пішоходам бажано використовувати світлий одяг і світловідбивальні елементи, які допоможуть водіям побачити їх на дорозі здалеку.

Перше і найважливіше правило в умовах поганої погоди та обмеженої видимості - дотримуватися безпечного швидкісного режиму та дистанції. Якщо їх дотримуватися, водій авто матиме можливість вчасно відреагувати на зміну дорожньої ситуації і при необхідності безпечно зупинитися перед несподіваною перешкодою, адже в екстреній ситуації автомобіль значно легше контролювати саме при русі на невеликій швидкості.

Нагадаємо, відома астрологиня Людмила Булгакова склала гороскоп для всіх знаків зодіаку на квітень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости